check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voordelen

 

VACO – de kracht van het collectief

Dankzij de gebundelde kracht van VACO rijdt een derde van de Nederlandse automobilisten tijdens de 'koude maanden' op winterbanden en heeft u een cao die aansluit op de wensen en behoeften van de branche en kunnen uw medewerkers hun vakkennis tegen een geringe investering op peil houden. Als VACO-lid profiteert u van nog veel meer voordelen. Veelal kosteloos of tegen aantrekkelijke tarieven. Lees snel verder!

 

Voordelen als VACO-lid

Vertrouwen
Het VACO-lidmaatschap is een teken van vertrouwen en kwaliteit. Zaken doen wordt daarmee makkelijker. Alle leden van de sector Bandenservice voldoen aan de branchecertificering VACO Erkend. Deze leden profiteren van de bekendheid en erkenning van dat kwaliteitsstempel. VACO-erkende bandenservicebedrijven kunnen zich daarnaast extra onderscheiden in maatschappelijk verantwoord ondernemen met de vrijwillige, aanvullende certificering VACO MVO+.

Branche-informatie

  • VACO Magazine (4 x per jaar), Wielenspecial (1 x per jaar)
  • VACO digitale nieuwsbrief (6 x per jaar)
  • VACO Mailing (1x per week)
  • Toegang tot het ledenportaal op vaco.nl (modelovereenkomsten, contracten, algemene voorwaarden, themadossiers etc)

Netwerk
Ontmoet uw branchegenoten bij netwerkbijeenkomsten. VACO organiseert regelmatig themabijeenkomsten, sector- en ledenvergaderingen. 

Sociale zaken
VACO vertegenwoordigt haar leden in het cao-overleg met de vakbonden en probeert een goede balans te vinden tussen de belangen van de werkgevers en werknemers. Heeft u vragen over de cao, personeelszaken, personeelsbeleid of verzuim? We geven graag advies en praktische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld standaard personeelscontracten.

Juridisch loket
Juridische vraagstukken kunt u neerleggen bij het secretariaat. Ook kunt u gebruikmaken van de expertise van advocaten Bart Sprangers of Eline de Wit (advocatenkantoor The Legal Department). Een algemeen advies tot 90 minuten is gratis. Daarna gelden gereduceerde tarieven. 

Korting op trainingen
SVOB (het opleidingsinstituut voor de banden- en wielenbranche) verzorgt trainingen over vaktechniek, commercie en veiligheid. Bedrijven die afdragen aan het Fonds Collectieve Belangen ontvangen subsidie. VACO-leden ontvangen een extra ledenkorting.

Advies subsidieregelingen
De SVOB-opleidingsconsulent adviseert u over subsidiemogelijkheden voor opleidingen. Waar nodig kunt u gebruikmaken van het subsidieloket.

Vermelding in het overzicht van pechservicebedrijven
VACO Bandenservicebedrijven die pechservice verlenen langs het hoofdwegennet staan vermeld in het overzicht van pechservicebedrijven.

Hulp bij opleidingsplan
SVOB helpt werkgevers bij het opstellen van een op maat gemaakt opleidingsplan.

Arbo, milieu en veiligheid
Veilig en gezond werken is een speerpunt in onze branche. VACO heeft in overleg met de vakbonden een Branche Risico- Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) én arbocatalogus ontwikkeld. Daarnaast stellen we praktijkrichtlijnen en handvatten voor onze leden beschikbaar om de arborisico's te beperken.

Young Automotive Management (YAM)
Een actief automotive netwerk voor jonge, talentvolle ondernemers.

Gratis personeelsadvertenties plaatsen
Gratis en onbeperkt vacatures plaatsen op de digitale vacaturebank voor de mobiliteitsbranche jobmotive.nl (normaal € 199,- per advertentie).

Korting op BAC-abonnement
BAC-Online automatiseert de verwerking van uw artikelbestanden. Hiermee wordt administratieve en logistieke communicatie bij de handel in banden en wielen gestroomlijnd. VACO-leden ontvangen een aanzienlijke korting op het abonnement. 

Korting op digitale AVG-tool
VACO-leden kunnen gebruikmaken van een speciaal verenigingstarief. Hiermee bespaart u enkele honderen euro's per jaar en voldoet u aan de eisen van de wet met een AVG-verklaring.

VACO Verzekeringsdienst met aantrekkelijke premies
De VACO Verzekeringsdienst biedt een verzekeringspakket voor werkgevers in de banden- en wielenbranche. Ook voor alle medewerkers in de branche bieden zij verzekeringen met aantrekkelijike premies zoals een collectieve zorgverzekering.

Korting op Buma/Sena
VACO-leden ontvangen 15% korting op de bedragen die Buma en Sena u normaal in rekening brengen. U bespaart bovendien tijd omdat u zich maar een keer hoeft aan te melden.

VACOVerzuim.nl
VACOVerzuim.nl is een online verzuimbegeleidingsapplicatie. Via de onlineapplicatie registreert u ziekte- en herstelmeldingen. Een vast contactpersoon ondersteunt en begeleidt u bij het verzuimtraject.

Korting op adverteren
Het is mogelijk om met korting te adverteren in VACO Magazine en de Wielenspecial. VACO-leden ontvangen 25% korting op de reguliere advertentietarieven.

VACO Webshop met exclusieve ledenproducten
VACO-leden kunnen eenvoudig en veelal kosteloos producten en publicaties bestellen in de webshop.
 

Wilt u meer informatie?

Vraag dan een informatiepakket lidmaatschap aan.