check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Subsidieregeling voor een gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers

16 januari 2019

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Een loopbaanadviseur kan daarbij helpen. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers opengesteld voor alle 45-plussers. Dit betekent dat iedere werkende van 45 jaar of ouder in 2019 gratis ontwikkeladvies kan krijgen van een loopbaanadviseur. Dit ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de eigen competenties en de toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Hoe vraag ik dit gratis ontwikkeladvies aan?
Het enige wat u hoeft te doen, is contact te zoeken met een loopbaanadviseur in uw buurt. Dat kan via deze website. De administratie en de kosten handelt de adviseur af. 


Duurzame inzetbaarheid in de banden- en wielenbranche
In onze branche staat duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda van VACO en de vakbonden. Samen hebben zij een plan opgesteld om werkgevers en werknemers bewust te maken van - en te ondersteunen bij - duurzame inzetbaarheid. Zodat zij samen beter voorbereid zijn op de toekomst. In de cao voor de banden- en wielenbranche zijn hiervoor afspraken gemaakt (zoals het generatiepact). Lees meer hierover in het dossier duurzame inzetbaarheid op vaco.nl.


Meer informatie
- het dossier duurzame inzetbaarheid op vaco.nl 
- de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (subsidieregeling)
- een pdf met veelgestelde vragen (subsidieregeling)