check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Detacheren? Gebruik de detacheringsovereenkomst

02 september 2019

Leent u een medewerker in van een ander bedrijf (geen uitzendbureau), of leent u een medewerker uit aan een andere onderneming? Maak dan gebruik van de vernieuwde detacheringsovereenkomst (inlog vereist) om uw afspraken goed en op juridisch correcte wijze vast te leggen. Detachering kan een goede oplossing zijn als u tijdelijk behoefte heeft aan extra medewerkers, bijvoorbeeld tijdens de Bandenwisselweken. Andersom kan ook: u detacheert een medewerker tijdelijk bij een ander bedrijf in een rustige periode.

Afspraken goed vastleggen
Het is belangrijk dat u de afspraken rond de detachering goed vastlegt. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan als de gedetacheerde medewerker bijvoorbeeld ziek wordt, of als één van de partijen de overeenkomst tussentijds wil beëindigen. Maak daarom gebruik van de VACO modelovereenkomst detachering. Deze is juridisch gecheckt en zeer eenvoudig in het gebruik. 

Modelovereenkomsten
VACO stelt exclusief voor VACO-leden juridisch getoetste overeenkomsten beschikbaar. Doe uw voordeel met de volgende modelovereenkomsten (inlog vereist):