check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Nieuwe trainingsmiddelen uitlijnen in VACO Technium

09 oktober 2019

Het Technium van VACO in Leiden is uitgebreid met trainingsmiddelen voor de uitlijntrainingen van SVOB. De nieuwe uitlijnopstelling laat op een eenvoudige manier de afstelmogelijkheden van een personenauto zien. De deelnemers aan de trainingen leren hoe een voertuig reageert op wiel- en fuseestanden en ze kunnen ervaren hoe een auto wordt uitgelijnd. Iedereen kan bovendien goed zien wat er gebeurt.

TPMS
De wielen zijn voorzien van TPMS-sensoren, die de deelnemers kunnen uitlezen en programmeren. ALCAR heeft de wielen beschikbaar gesteld, Vredestein voorzag de opstelling van banden.

Stuurhoeksensor kalibreren
|Het Technium beschikt daarnaast over een nieuwe demotool voor het kalibreren van stuurhoeksensoren. Moderne auto’s hebben allemaal zo’n sensor, het kalibreren is daarmee een vast onderdeel van de uitlijnprocedure. Met de tool leren de deelnemers begrijpen wat het kalibreren inhoudt en kunnen ze zelf ervaren wat het effect is van een kalibratie. Het equipment is beschikbaar gesteld door Explora. 

Meer informatie
Heeft u een auto, uitgerust met rij-assistentiesystemen (ADAS-systemen), uitgelijnd? Dan dienen deze systemen te worden gekalibreerd. Meer informatie over TPMS vindt u in het TPMS-dossier.