check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden Bandenwisselweken - wisselinstructies voor tijdelijk personeel

23 september 2020

Als u tijdens de Bandenwisselweken extra werknemers inhuurt, dan is het belangrijk dat zij hun werk goed én veilig uitvoeren. Om u daarbij te ondersteunen, stellen de sociale partners drie uitgaven beschikbaar:

1. Veilig en gezond werken
Bij het inzetten van tijdelijke medewerkers moet u, net als voor uw vaste medewerkers, zorgdragen voor goede instructie en voorlichting. De brochure ‘Veilig en gezond werken’ bevat basisinformatie voor elke medewerker in de banden- en wielenbranche. U kunt deze brochure downloaden in het Nederlands en in het Pools (de links werken alleen als u bent ingelogd). De brochures kunt u ook bestellen via onze webshop (gratis voor VACO-leden). Overhandig uw tijdelijke medewerkers bovendien de instructiekaart ‘corona-advies voor medewerkers’

2. Instructies voor het wisselen van banden
Bandenwissels moeten veilig en correct worden uitgevoerd. De brochure ‘Instructies voor het wisselen van banden’ is onder meer ontwikkeld voor tijdelijk personeel. U kunt de brochure downloaden in het Nederlands en in het Pools (de links werken alleen als u bent ingelogd).

3. Praktijkrichtlijn monteren en oppompen van personen- en bestelwagenbanden
Deze Praktijkrichtlijn wordt door de Inspectie SZW als branchenorm voor veilig werken gehanteerd en is door de werkgevers- en werknemersorganisaties als zodanig erkend. 

Ruime keuze arbo en milieu-producten 
VACO stelt een groot aantal producten op het gebied van arbo en milieu beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan brochures, praktijkrichtlijnen en stickers. Bijna alle producten zijn gratis voor VACO-leden.

Meer informatie
Heeft u nog vragen, dan kunt u terecht bij Miranda Jansen, adviseur kwaliteit, arbo en milieu, info@vaco.nl of tel. (071) 568 69 70.