check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Gratis phishing-test voor mkb

05 oktober 2020

Cybercriminaliteit neemt snel toe. Criminelen profiteren in de corona-tijd onder meer van de slecht beveiligde netwerken waarop veel thuiswerkers werken. Reden genoeg om u in te schrijven voor een gratis phishing-test voor het mkb.

In de afgelopen maanden werden per maand meer cyberaanvallen uitgevoerd dan in 2017 en 2018 in een heel jaar, zo blijkt uit onderzoek. Thuisnetwerken en privé laptops blijken vaak slecht beveiligd. Medewerkers worden naar een valse (bank)website gelokt om hen inloggegevens of creditcardnummers te ontlokken. Bedrijven uit het mkb behoren meer dan gemiddeld tot de slachtoffers.

Duizend gratis tests
Het Digital Trust Center, een instantie zonder commerciële belangen, geeft aan duizend bedrijven met 8 tot 250 medewerkers een gratis phishing-test. Na afloop van de anonieme, digitale test ontvangt u een rapportage waarmee u inzicht krijgt in de digitale weerbaarheid van uw onderneming. Uw medewerkers zijn alerter op phishing en leren valse e-mails te herkennen. Belangrijk om te weten: de uitvoerders van de test komen niet in uw systeem en ze installeren niets.