check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

ADAS Woordenboek creƫert duidelijkheid over benaming rijhulpsystemen

11 november 2020

Er is een wildgroei van benamingen van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Vergelijkbare systemen hebben soms verschillende namen, daarnaast hebben verschillende systemen soms juist vergelijkbare namen. Het ADAS Woordenboek moet duidelijkheid verschaffen.
 
De benamingen en afkortingen van Advanced Driver Assistance Systems verschillen vaak per automerk. Organisaties zoals de Europese Unie en Euro NCAP gebruiken eveneens verschillende benamingen. Het gevolg is dat automobilisten, beleidmakers en zelfs veel vakmensen in de mobiliteitsbranche door de bomen het bos niet meer zien. Het doel van het ADAS Woordenboek is standaardisatie. Van de meest voorkomende rijhulpsystemen noemt het woordenboek de overeengekomen naam en afkorting, plus onder meer een korte beschrijving van het systeem.

ADAS Alliantie
Het ADAS Woordenboek is ontwikkeld door de ADAS Alliantie, een samenwerkingsverband van organisaties die actief een bijdrage leveren aan het veilige gebruik van ADAS. VACO, met ADAS als speerpunt, maakt onderdeel uit van de alliantie.     


Meer informatie


Heeft u vragen? Neem dan contact op met Rick Zeeman, Manager opleidingen SVOB, via info@vaco.nl of (071) 568 69 70