check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Coronacrisis: aanvragen NOW 3.0 nu mogelijk!

17 november 2020

Sinds gisteren is het mogelijk om NOW 3.0 aan te vragen voor het eerste tijdvak: oktober, november, december 2020. Aanvragen, bij het UWV, kan tot 13 december aanstaande. Het doel van de regeling blijft het ondersteunen van werk en inkomen.

Inspanningsverplichting voor scholing
Werkgevers die de regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. VACO heeft hiervoor ontwikkelvouchers beschikbaar en ondersteuning bij het maken van bedrijfsopleidingsplannen (BOP) en persoonlijke opleidingsplannen (POP)


Voorwaarden 
Een voorwaarde voor de tegemoetkoming NOW 3.0 in het eerste tijdvak (1 oktober – 31 december) is dat u een omzetverlies van minimaal 20% heeft. Voor het aanvragen van een tegemoetkoming NOW in de derde aanvraagperiode maakt het niet uit of u ook een tegemoetkoming heeft ontvangen voor eerdere periodes (NOW 1.0 en/of 2.0). 
 
Als u een tegemoetkoming NOW voor de tweede aanvraagperiode heeft gekregen (1 juni – 30 september), dan moet u de derde aanvraagperiode op die periode laten aansluiten.  Als u vanaf 16 november voor de eerste keer een NOW-aanvraag doet, kunt u de periode voor omzetverlies laten beginnen op 1 oktober, 1 november of op 1 december. 
 
Het omzetverlies wordt vastgesteld over een periode van drie maanden die start op 1 oktober, 1 november of 1 december 2020. Met de online rekenhulp berekent u het percentage omzetverlies over een periode van drie maanden. Dit percentage moet u opgeven bij de aanvraag van een tegemoetkoming NOW. 
 
Voor meer informatie over het aanvragen en de voorwaarden kunt u kijken op de site van UWV. In een later stadium kunt u NOW 3.0 aanvragen voor het tweede en derde tijdvak, van elk drie maanden. Hierover zal VACO u tijdig informeren.  
 
Meer informatie
• Op de website van de rijksoverheid vindt u meer achtergrondinformatie en veel gestelde vragen. 
• De NOW 3.0 bestaat uit 3 delen met verschillende voorwaarden. Dit hebben wij voor u samengevat in een schematisch overzicht
 
Heet u nog vragen? Neem dan contact op met Erwin Holterhues, manager sociale zaken / HR, via info@vaco.nl of (071) 568 69 70.