check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

TPMS-service is een groeimarkt. Groei mee!

12 januari 2021
Het aantal voertuigen in Nederland met TPMS groeit elk jaar met honderdduizenden exemplaren. De vraag naar TPMS-service groeit mee, dat biedt kansen voor bandenspecialisten.

Sinds 1 november 2014 is TPMS verplicht voor nieuwe personenauto’s, dus het aantal auto’s met een bandenspanning-controlesysteem neemt snel toe. Op dit moment telt Nederland al meer dan 2 miljoen auto’s met TPMS. Voor bandenspecialisten zijn met name de auto’s met direct TPMS (op basis van sensoren) interessant voor de werkplaats. Zorg dat uw klanten weten dat u dé TPMS-specialist bent, zodat zij zich met hun TPMS-problemen en vragen bij u melden. 

TPMS als APK-afkeurpunt
Auto’s met een datum eerste toelating vanaf 1 januari 2018 met een TPMS-storing worden APK-afgekeurd. Dieselauto’s uit 2018 moeten in 2021 hun eerste APK ondergaan, voor deze auto’s is een TPMS-storing daarmee een APK-afkeurpunt. Voor bandenspecialisten is het feit dat TPMS bij deze voertuigen een afkeurpunt kan zijn een belangrijk (veiligheids)argument tijdens een eventuele discussie met alle klanten met een auto met een TPMS-storing.
Vanaf volgend jaar betekent een defect TPMS APK-afkeur voor benzineauto’s uit 2018. 

Meer informatie