check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Nieuw: online trainingen veilig en gezond werken

25 maart 2021

In de banden- en wielenbranche is veel aandacht voor veilig en gezond werken. Maar het kan altijd beter. Om de kennis en bewustwording bij medewerkers te verbeteren, hebben sociale partners (VACO en de vakbonden CNV, FNV en De Unie) een serie instructiefilmpjes en e-learnings ontwikkeld:

  • instructiefilmpjes over lichamelijke belasting en hoe te beperken;
  • e-learning over gezond en veilig monteren en oppompen van personen- en bestelwagenbanden;
  • e-learning over gezond en veilig monteren en oppompen van landbouwbanden.

In de loop van dit jaar worden deze online trainingen uitgebreid met een e-learning over gezond en veilig werken met bedrijfswagenbanden.

Praat erover!
De online trainingen zijn voor werkgevers en preventiemedewerkers een belangrijk hulpmiddel om de risico’s van het oppompen van banden en de lichamelijke belasting bespreekbaar te maken. Door hierover met elkaar te praten, wordt zowel de bewustwording als de kennis van de medewerkers verbeterd. En wordt het werken in de banden- en wielenbranche (nog) veiliger.

Voor wie
De instructiefilmpjes en e-learnings zijn bedoeld voor alle bestaande en nieuwe medewerkers (inclusief BBL’ers) en zijn vanaf nu gratis te volgen.

Heeft u vragen over de trainingen of hoe u ze kunt inzetten binnen uw arbo-beleid? Neem dan contact op met Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker kwaliteit, arbo & milieu: info@vaco.nl of (071) 568 69 70.