check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Coronacrisis: Duitse vrijstelling test- en registratieplicht voor pechservicemedewerkers en chauffeurs

08 april 2021

Nederland is door Duitsland aangewezen als ‘Hoogincidentgebied’ per dinsdag 6 april vanaf 00.00 uur (middernacht van maandag op dinsdag) als gevolg van het coronavirus.


Testverplichting
De transportsector is vrijgesteld van de testverplichting bij een verblijf korter dan 72 uur. Deze vrijstelling geldt ook voor pechservicemedewerkers die naar Duitsland moeten reizen in verband met het repareren van een truck.


Aanmeld-/registratieplicht
Chauffeurs en pechservicemedewerkers zijn vrijgesteld van de aanmeld-/registratieplicht als hun verblijf korter is dan 24 uur in Duitsland. Bij langer verblijf geldt een digitale registratieplicht vóór binnenkomst in Duitsland.

 

Chauffeurs afkomstig uit een Hoogincidentiegebied en die op doorreis zijn door Duitsland, zijn vrijgesteld van zowel de testverplichting als de aanmeld-/registratieplicht.


Heeft u vragen, neem dan contact op met Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker kwaliteit, arbo & milieu, via info@vaco.nl of (071) 568 69 70.