check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden bandenwisselweken – tijdig op zoek naar tijdelijk personeel

10 augustus 2022

Heeft u behoefte aan extra medewerkers tijdens de komende bandenwisselweken? Ga dan tijdig op zoek naar tijdelijk personeel. Let op: pas op voor malafide bemiddelaars.

U heeft verschillende mogelijkheden om tijdelijke medewerkers aan te trekken. U kunt een uitzendkracht inzetten, een tijdelijke medewerker via een andere ondernemer inhuren, gebruikmaken van een oproepkracht of iemand een tijdelijk contract aanbieden. VACO-leden kunnen daarnaast gratis gebruikmaken van jobmotive.nl.

Jobmotive.nl
Jobmotive.nl richt zich op vacatures in de automotivebranche en heeft een aparte rubriek voor banen in de banden- en wielenbranche. Met deze korte handleiding / procedure voor het gebruik van jobmotive.nl is een gratis advertentie snel geplaatst. 

Juridisch getoetste contracten
Als u een uitzendkracht inhuurt, zal het uitzendbureau u een contract voor de uitzendkracht voorleggen. Voor alle andere, hierboven genoemde mogelijkheden bent u zelf verantwoordelijk voor het contract met uw tijdelijke personeel. Exclusief voor VACO-leden zijn er juridisch getoetste voorbeelden beschikbaar. Doe uw voordeel met de volgende modelovereenkomsten (inlog vereist):


Malafide bemiddelaars 
Pas op voor malafide uitzendbureaus en banensites tijdens uw zoektocht naar tijdelijke krachten! Malafide ‘ondernemers’ proberen telkens weer misbruik te maken van de vraag naar tijdelijk personeel. 
De Inspectie SZW heeft een checklist ontwikkeld die u helpt om een bonafide uitzendbureau te selecteren. Daarnaast kunt u checken of het bedrijf over een SNA keurmerk beschikt. Heeft u contact gehad met een uitzendbureau dat (vermoedelijk) malafide is? Meld dat dan bij de Inspectie SZW.