check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden bandenwisselweken - wisselinstructies voor tijdelijk personeel

07 september 2022

Als u tijdens de Bandenwisselweken tijdelijke werknemers inhuurt, dan is het belangrijk dat zij hun werk goed én veilig uitvoeren. Daarvoor zijn drie uitgaven beschikbaar:

1. Veilig en gezond werken
U moet zorgdragen voor goede instructie en voorlichting. De brochure ‘Veilig en gezond werken’ bevat basisinformatie voor elke medewerker in de banden- en wielenbranche. Aan de hand van een kennistest kunt u toetsen of de medewerker de inhoud begrepen heeft. U kunt deze brochure downloaden in het Nederlands en in het Pools (de links werken alleen als u bent ingelogd). De brochures kunt u ook bestellen via onze webshop (gratis voor VACO-leden). Wijs uw tijdelijke medewerkers bovendien op de geldende coronamaatregelen.

2. Instructies voor het wisselen van banden
Bandenwissels moeten veilig en correct worden uitgevoerd. De brochure ‘Instructies voor het wisselen van banden’ is onder meer ontwikkeld voor tijdelijk personeel. U kunt de brochure downloaden in het Nederlands en in het Pools (de links werken alleen als u bent ingelogd).

3. Praktijkrichtlijn monteren en oppompen van personen- en bestelwagenbanden
Deze Praktijkrichtlijn wordt door de Inspectie SZW als branchenorm voor veilig werken gehanteerd en is door de werkgevers- en werknemersorganisaties als zodanig erkend. 

Ruime keuze arbo en milieu-producten 
VACO stelt een groot aantal producten op het gebied van arbo en milieu beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan brochures, praktijkrichtlijnen en stickers. Bijna alle producten zijn gratis voor VACO-leden.

Meer informatie
Heeft u nog vragen, neem dan contact op met  Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker kwaliteit, arbo & milieu: info@vaco.nl of tel. (071) 568 69 70.