check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Dagelijkse back-up kan uw bedrijf redden

10 november 2022

Een computervirus, een ransomware-aanval: het kan iedereen overkomen. Met een actuele back-up van uw bedrijfsdata beperkt u de schade.  

Cyberaanval overkomt een op de vier bedrijven
‘Vroeger’ maakten ondernemers back-ups om zich te wapenen tegen brand, een computercrash en inbraak. Dat zijn nog altijd goede redenen om een back-up te maken, maar tegenwoordig zijn reservebestanden ook erg belangrijk als laatste redmiddel bij een cyberaanval. Één op de vier mkb-bedrijven krijgt te maken krijgt met een cyberaanval zoals ransomware of phishing.

Aan de slag
Het Digital Trust Center (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) helpt ondernemers met veilig digitaal ondernemen. Het DTC adviseert om dagelijks automatisch een back-up te maken. Maak een back-up op een fysieke locatie, bijvoorbeeld bij u op kantoor, en op een digitale locatie (in ‘de cloud’). Net zo belangrijk: vergeet niet om uw back-up regelmatig te testen

Back-up van smartphones
Onze smartphone is onze onmisbare persoonlijke assistent. Veel gegevens die in onze smartphone staan, staan nergens anders. Vergeet dus niet om de optie ‘automatische back-up’ van uw smartphone aan te zetten.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Onno de Haas, Informatiemanager van VACO via info@vaco.nl of (071) 568 69 70.