check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Coronacrisis: aanscherping maatregelen

15 november 2021

Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Daarom heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd, die in ieder geval gelden tot zaterdag 4 december.

1,5 meter afstand
Iedereen moet anderhalve meter afstand houden op plekken waar geen corona-toegangsbewijs verplicht is. Zorg er dus voor dat uw bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden in bijvoorbeeld uw klantenruimte. Zorg er, waar mogelijk, voor dat uw medewerkers hun werk op veilige afstand van elkaar kunnen uitvoeren.

Mondkapjesplicht
Mondkapjes zijn verplicht in alle publieke binnenlocaties waar het coronatoegangsbewijs niet verplicht is. De mondkapjesplicht geldt daarmee voor onder meer de receptie en ontvangstruimte van bedrijven in de banden- en wielenbranche.

Openingstijden tot 18.00 uur
Niet-essentiële winkels en -dienstverlening, waaronder bandenservicebedrijven, mogen voor klanten open blijven tot 18.00 uur. Voor wagenparkbeheer en pechhulpverlening geldt deze beperking niet.

Besmettingen en quarantaine
Als een huisgenoot besmet is, dan gaat die in isolatie. Alle andere huisgenoten, gevaccineerd en ongevaccineerd, moeten ook in quarantaine.

Thuiswerken
Het thuiswerkadvies is aangescherpt naar ‘werk thuis, tenzij het echt niet anders kan’. Voor mensen die wel naar hun werk moeten of op pad gaan, geldt de oproep: mijd drukte onderweg en reis waar mogelijk buiten de spits.

Basisregels
De corona-basisregels blijven uiteraard van kracht: 

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • Schud geen handen.
  • Was je handen vaak en goed.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.


Meer informatie