check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorkom ongevallen!

01 december 2021

Houd afstandsbediening banden(de)montageapparaat op voldoende afstand

Banden(de)montageapparaten voor grote banden, zoals bedrijfswagenbanden, worden aangestuurd met een afstandsbediening. Dringend advies: adviseer de medewerkers de afstandsbediening steeds op voldoende afstand van het apparaat te plaatsen. Zo wordt voorkomen dat een medewerker het apparaat per ongeluk inschakelt en er daardoor een gevaarlijke situatie ontstaat.      

De afstandsbediening van een banden(de)montageapparaat voor grote banden hoort niet te dicht bij het apparaat te staan. Zo wordt voorkomen dat de medewerker gewond kan raken door beknelling op het moment dat hij of zij de machine per ongeluk aanzet. Helaas is het de afgelopen jaren al diverse malen voorgekomen dat medewerkers per ongeluk, tijdens de diverse (de)montagehandelingen, met hun voeten op een van de pedalen trapten en daarmee het apparaat in werking stelden. In een aantal gevallen leidde dat helaas tot handletsel.

Houd afstand!
Adviseer uw medewerkers die grote banden (de)monteren daarom dringend om de locatie van de afstandsbediening zorgvuldig te kiezen en afstand te houden.

Meer informatie: Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker kwaliteit, arbo & milieu: info@vaco.nl of (071) 568 69 70.