check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Coronacrisis: verdere aanscherping maatregelen (update)

07 december 2021

Het kabinet heeft vrijdag 26 november nieuwe maatregelen aangekondigd die in ieder geval gelden tot 19 december 5.00 uur. VACO krijgt veel vragen van leden over wat de maatregelen specifiek voor hun bedrijf inhouden. Met name de voorwaarden die gelden voor groothandels, productielocaties en magazijnen roepen vragen op. VACO zocht het uit. De belangrijkste maatregelen naast de huidige- en basismaatregelen zijn: 

  • Reparatie en onderhoud vallen onder essentiële dienstverlening. Om die reden mogen bandenservicebedrijven open blijven en de reguliere openingstijden aanhouden. Zij hoeven dus niet om 17.00 uur dicht. De restrictie is dat na 17.00 uur geen aan de dienstverlening gerelateerde losse producten verkocht mogen worden, denk aan ruitenwisservloeistof of motorolie.
  • Alle winkels moeten voortaan om 17.00 uur gesloten zijn. Groothandels, productielocaties en magazijnen zijn geen publieke ruimten. Om die reden mogen zij ook na 17.00 uur open blijven tot de normale sluitingstijd. Voorwaarde is wel dat klanten na 20.00 uur geen producten mogen afhalen. 
  • Pechservice valt onder nooddienstverlening en kan 24/7 doorgaan.
  • In publieke ruimtes is een mondkapje verplicht, denk aan balie, receptie en klantruimten. Men dient 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.


Corona steunmaatregelen overheid
Vanwege de aangescherpte maatregelen is er een nieuw pakket aan steunmaatregelen aangekondigd. De NOW en TVL komen opnieuw beschikbaar, zie ook deze informatie.

Meer informatie?

Bel (071) 568 69 70 of mail info@vaco.nl.

Overheidsinformatie