check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Energie besparen is geld besparen. Aan de slag!

12 januari 2022

Investeren in energiebesparende maatregelen is aantrekkelijk. Vooral als ze eenvoudig te realiseren zijn, geen grote investering vragen en snel rendement opleveren. Twee tips voor ondernemers in de banden- en wielenbranche die goed zijn voor het milieu en uw energierekening: 

  • investeren in led-verlichting
  • onderhoud van uw persluchtsysteem.


Led-basisverlichting
Het is tegenwoordig eenvoudig om goede led-buizen te kopen en uw ‘oude’ TL-verlichting zelf te vervangen. Led-verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie.

Lekkages in persluchtsysteem detecteren en repareren
Ieder leidingnet verliest perslucht: gemiddeld 5 tot 10 procent. Advies: detecteer en repareer persluchtlekkages en beperk lekkages door goed onderhoud. Schakel de compressor buiten werktijd uit en sluit de luchtketel buiten werktijd af. Open de ketel de volgende morgen langzaam, zo beperkt u de kans op lekkages van het leidingnet. Perslucht is een dure vorm van energie. Regelmatig onderhoud kan een energiebesparing tot 20% van het totale energieverbruik van de compressor tot gevolg hebben. Dus ga aan de slag! 

Meer informatie


Heeft u vragen? Neem dan contact op met Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker kwaliteit, arbo & milieu: info@vaco.nl of (071) 568 69 70.