check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Verhaal van een medewerker: "Naast veilig werken, moeten mijn mensen zich ook veilig voelen"

01 oktober 2022

In de VACO kalender 2022 spelen medewerkers uit de banden- en wielenbranche de hoofdrol. Deze maand delen wij met u het achtergrondverhaal van de medewerker van oktober 2022.
 

"Als bedrijfsleider heb je een voorbeeldfunctie; maak duidelijk waar je voor staat"

Rishi Bhikharie (39) is bedrijfsleider bij KwikFit in Leiden. Sociale veiligheid is één van zijn speerpunten, maar volgens Rishi komt dat vooral omdat iedereen begint te praten over machines als het om veiligheid gaat. "Natuurlijk vinden wij procedures, persoonlijke beschermingsmiddelen en de certificering van de machines belangrijk. Maar de mentale veiligheid, dat het personeel zich veilig voelt, is een aspect dat ik ook graag naar voren breng."

Gelijk benoemen
Wat bedoel je met 'veilig voelen op je werk'? Rishi: "Het duurde voor iemand een half jaar voordat hij zich veilig genoeg voelde om te vertellen dat hij homo is. Hij is vaak bij andere bedrijven gepest of scheef aangekeken. Ik ben er op gaan letten en voer sindsdien daar met iedereen gesprekken over. Ik benoem zaken gelijk." Maar wat benoem je dan? "Als iemand een ander uitlacht om zijn uiterlijk of opmerkingen maakt over een etnische achtergrond, zogenaamd als grap - dat kan ook een klant zijn - dan moet je daar gelijk op reageren. Als bedrijfsleider heb je een voorbeeldfunctie en moet je duidelijk maken waar je voor staat."

"Ik geef de grenzen aan"
Rishi is verantwoordelijk voor zestien mensen, inclusief de stagiaires en zaterdaghulpen. Er zal toch wel eens een achttienjarige een foute grap maken of schelden? Rishi: "Schelden met het woord K komt hier niet voor, simpelweg omdat ik het niet tolereer. Het gaat vaak om kopieergedrag. Als de bedrijfsleider er niets van zegt, wordt het van kwaad tot erger. Dat vraagt van mij discipline om er elke keer op te reageren. Ik ben niet iemand van de harde hand, maar van het praten, het bespreekbaar maken, maar ik geef ook duidelijk aan wat de grenzen zijn. Naast veilig werken, moeten mijn mensen zich ook veilig voelen."