check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Bespaar niet op veiligheid: check je banden!

28 juni 2022

61% van de caravaneigenaars controleert de banden van hun caravan slechts één keer per jaar. Zo’n 10% controleert de banden minder dan één keer per jaar, of helemaal nooit. Terwijl juist meer mensen eropuit gaan met camper of caravan. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau DirectResearch, in opdracht van VACO. Maandag verstuurde VACO een persbericht met de resultaten van dit onderzoek. 

Minder oog voor bandenspanning
Het onderzoek is een herhaling van het marktonderzoek in 2010, dat destijds door hetzelfde bureau in opdracht van VACO werd uitgevoerd. Doel van het onderzoek was inzicht te krijgen in hoe Nederlandse caravaneigenaars omgaan met de banden van hun caravan. Hoe vaak controleren ze hun banden zelf, of laten ze de bandencheck over aan de specialist? Waar letten ze op? En ook: hoe oud zijn hun banden? Iets meer dan de helft van de respondenten voert de bandencontrole zelf uit. Dit is vergelijkbaar met de cijfers uit 2010. Vergeleken met 2010 wordt er nu meer gelet op de leeftijd van de band, het draagvermogen en flat-spotting. Op bandenspanning, droogtescheurtjes en beschadigingen wordt tegenwoordig juist minder gelet. In VACO Nieuws 2 vindt u een artikel over wat we uit het onderzoek leerden. Benieuwd naar het volledige rapport? Op VACO.nl kunt u het eindrapport downloaden. 

Bandencheck steeds belangrijker
De coronamaatregelen, de vrijheid en flexibiliteit van de caravan, en de chaos op Schiphol dragen bij aan de groeiende populariteit van caravanvakanties. De respondenten geven aan ook vaker en verder op pad te gaan met hun caravan. Het belang van een goede bandencheck wordt daarmee alleen maar groter. Daarom roept VACO automobilisten vanaf nu vier weken lang op voorafgaand aan de vakantie hun banden te checken. Met de zomercampagne Doedebandencheck.nl vraagt VACO jaarlijks aandacht voor de staat van de banden van auto’s en recreatievoertuigen. VACO stelt exclusief voor VACO-bandenspecialisten promotiemateriaal beschikbaar voor uw eigen communicatie. Doe ook mee! Deel onze campagne via uw website en social media en wijs uw klanten op het belang van de professionele bandencheck bij hun eigen VACO-bandenspecialist. 

Meer informatie