check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Verenigingsstandpunten: bron van kennis en hulpmiddel bij klantgesprekken

06 september 2022

U en uw medewerkers beschikken over veel kennis en ervaring. Maar toch twijfelt u af en toe over een technische kwestie. Een voorbeeld: hoeveel verschil in profieldiepte is toelaatbaar tussen een linker- en een rechterband, uit het oogpunt van verkeersveiligheid? De antwoorden op deze en andere technische vragen vindt u in de VACO verenigingsstandpunten. Gebruik ze ook in uw gesprekken met klanten, om uw argumenten kracht bij te zetten! 

B
anden- en wielentechnici zijn nooit uitgeleerd. Een voorbeeld: constructeursmarkeringen. U krijgt een auto in de werkplaats voor nieuwe banden en u ziet een constructeursmarkering op de zijwand van de oude banden. Dan is het toegestaan om banden zonder deze markering te monteren, maar er zijn ook beperkingen. Zie het verenigingsstandpunt constructeursmarkeringen.    

Klanten overtuigen 
De verenigingsstandpunten helpen u ook om klanten te overtuigen. Bijvoorbeeld die klant met banden van 12 jaar oud, die er volgens uw klant nog prima uitzien en nog wel een paar jaar meekunnen. Of de klant die nu nog op zomerbanden rijdt en twee banden door vierseizoenenbanden wil laten vervangen. Met de verenigingsstandpunten kunt u uw argumenten kracht bijzetten.  

De volgende verenigingsstandpunten staan voor u klaar: 


Dossier: Technisch Informatie Platform (TIP)