check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Voorbereiden bandenwisselweken – TPMS

11 oktober 2022

De batterij van een TPMS-sensor gaat ongeveer vijf tot zeven jaar mee. Zijn de batterijen leeg? Dan moeten uw klanten nieuwe sensoren kopen om van het veiligheidssysteem te blijven profiteren. Vertel dat aan uw klanten die gebruikmaken van uw bandenhotel. Zo voorkomt u de kans op vervelende discussies, tijdens de Bandenwisselweken in het voorjaar.  

TPMS is al acht jaar verplicht voor personenauto’s. Voordat de verplichting inging, hadden veel auto’s al een bandenspanning-controlesysteem. Dat betekent dat de kans steeds groter wordt dat de sensoren van de wat oudere auto’s niet meer werken. Of het binnenkort niet meer doen. De reden is meestal een lege sensorbatterij. 

V
ertel uw klanten over TPMS 
Heeft u een auto van een klant met direct TPMS in de werkplaats? Dan is het verstandig om de batterijen van de sensoren te controleren met uw TPMS-tool. Dat is vooral belangrijk bij klanten met twee sets wielen, die gebruikmaken van uw bandenhotel. De kans bestaat dat één of meerdere sensoren van een set wielen niet meer werken als u de wielen in het voorjaar uit de opslag haalt. Vertel daarom uw klanten dat sensorbatterijen na verloop van tijd leeg zijn. En dat het niet mogelijk is om die batterijen te vervangen. Zo voorkomt u discussies over de schuldvraag als een sensor het niet meer doet.  

Als een klant twijfelt om nieuwe sensoren te kopen, vertel dan over de voordelen van TPMS.  

En vertel dat TPMS onderdeel is van de APK.  

Heeft u een medewerker die graag meer wil weten over TPMS? Of heeft u een nieuwe werknemer aangenomen voor de werkplaats? SVOB geeft een training ‘TPMS Personenauto’s‘.