check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Wilt u uw bedrijfspand verduurzamen? Dan ontvangt u mogelijk subsidie!

19 april 2023

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) komt ondernemers tegemoet bij de verduurzaming van bedrijfspanden (zowel huurders als eigenaren) en bedrijfsvoering. Met deze subsidie krijgt u een vergoeding voor de inhuur van een adviseur voor energieadvies op maat en de uitvoering hiervan. 

Voor wie?  

  • Voor mkb-bedrijven met maximaal 250 werknemers (fte's) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen én
  • Voor mkb-bedrijven met een relatief laag energieverbruik: < 25.000 M3 Gas én < 50.000 kWh stroom 


Voor wat? 
Met de subsidie kunt u een adviseur inschakelen voor advies. De bijdrage vergoedt een deel van de advies- en begeleidingskosten. Het gaat daarbij om: 

  1. Advies over hoe u energie kunt besparen in uw bedrijf (bijvoorbeeld met behulp van LED-verlichting, isolatie of HR++ -glas, zonnepanelen, warmtepomp of aankoop van energiezuinige apparaten)
  2. Begeleiding bij de uitvoering (bijvoorbeeld bij offertes opvragen/beoordelen, eventuele ander subsidies aanvragen of financieringsmogelijkheden) 


De SVM-subsidie vergoedt 80 procent van de kosten (minimaal 400 euro) en kan oplopen tot 750 euro (voor het advies bij punt 1) en een maximaal subsidiebedrag van 2.500 euro (in totaal, voor punt 1 en 2 samen). De verdere kosten moet u zelf betalen (dus de eigen bijdrage van 20 procent plus eventuele kosten boven de maximale subsidie van 2.500 euro). 

Subsidielooptijd: Van 1 april tot 30 september 2023 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer info