check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Nieuw bedrijfspand? Minimaal één laadpunt verplicht bij 10 parkeerplaatsen

31 mei 2023

Heeft u een bedrijfspand met parkeerplaatsen op uw terrein? Of krijgt u een grote verbouwing aan uw bedrijfspand? Sinds 2020 bent u verplicht om rekening te houden met elektrische oplaadpunten. Wat houdt dat in?

  • Indien u een nieuw bedrijfspand laat bouwen met meer dan 10 eigen parkeerplaatsen op hetzelfde terrein, dan moet u minimaal 1 laadpaal hebben. En 1 op de 5 parkeerplaatsen moet een aansluiting hebben voor een laadpaal.
  • Laat u uw bedrijfspand met meer dan 10 parkeerplaatsen ingrijpend verbouwen? Ook dan moet u minstens 1 laadpaal laten plaatsen.
  • Vanaf 2025 moeten sowieso alle bedrijfspanden met meer dan 20 parkeerplaatsen minimaal 1 laadpunt hebben. 

Deze regeling valt onder de Europese Energy Performance of Buildings Directive.
Meer informatie?  Klik hier.  

Subsidie aanvragen 
Indien u minimaal 2.500 euro besteedt aan elektrische laadpunten (eventueel in combinatie met een elektrisch voertuig) dan kunt u gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil-regeling. Met de MIA schrijft u tot 36 procent van het investeringsbedrag af van de winst, bovenop de gewoonlijke investeringsaftrek. Daarnaast kunt u in bepaalde gevallen gebruikmaken van de Vamil-regeling, waarmee u tot 75 procent van de investeringskosten kunt afschrijven. 

Meer informatie?
Hier vindt u een overzicht van de milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen waarin u met fiscaal voordeel investeert.