check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Personeel inhuren? Pas op voor malafide bemiddelaars!

14 september 2023

Bent u op zoek naar extra medewerkers voor de komende bandenwisselweken? Pas dan op  voor malafide uitzendbureaus en ‘foute’ banensites! Controleer altijd goed of u met een betrouwbaar bedrijf in zee gaat. Pas op als u wordt benaderd door een uitzend- of bemiddelingsbureau of een banensite die u niet kent. Werk bij voorkeur met bureaus en websites waar u of collega-ondernemers al goede ervaringen mee hebben. 

Jobmotive.nl
VACO-leden kunnen gratis en onbeperkt gebruikmaken van de vacaturesite Jobmotive.nl. Deze website richt zich op vacatures in de automotivebranche en heeft een aparte rubriek voor banen in de banden- en wielenbranche. Werken met de website is eenvoudig: u maakt een account aan en vervolgens kunt u gratis uw vacatures plaatsen. Om u hierbij te helpen, hebben we een korte handleiding gemaakt. 

Checklist
De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een checklist ontwikkeld die u helpt om een bonafide uitzendbureau te selecteren. Ook kunt u checken of het bedrijf een SNA keurmerk heeft. Heeft u contact gehad met een uitzendbureau dat (vermoedelijk) malafide is? Meld dat dan bij de Arbeidsinspectie.