check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Verhaal van een medewerker: "Als iedereen met plezier werkt, zijn we ook in een drukke tijd een team"

01 december 2023

In de VACO kalender 2023 spelen medewerkers uit de banden- en wielenbranche de hoofdrol. Deze maand delen wij met u het achtergrondverhaal van de medewerker van december 2023.

 

"Vrolijkheid is belangrijk voor een goede werksfeer"

Annemieke Boshuizen Sluiter werkt al veertien jaar bij Profile Van Kleef. Zij is receptioniste, preventiemedewerkster en ze houdt zich bezig met RI&E. Annemieke zorgt dat veiligheid hoog op de agenda staat, dat de voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen en dat iedereen de preventiemiddelen - zoals oordoppen, handschoenen en beschermende kleding - binnen handbereik heeft en gebruikt. "Ik spreek collega's er op een luchtige manier op aan."

 

Bowlen voor teamwerk?
Als mensen in een team werken, zo is de ervaring van Annemieke, dan spreken ze elkaar makkelijk aan zonder dat iemand 'waar bemoei je je mee' mompelt. "We werken met dertien collega's op drie afdelingen: Truck, Banden en Apk & Onderhoud. In de pauzes zit iedereen bij elkaar. Het is een mooie club en we hebben een hecht team." Wat moet je doen voor een teamgevoel? Samen bowlen? "Haha, dat is eigenlijk helemaal niet nodig, maar toevallig zijn we net een paar weken geleden met z'n allen gaan bowlen. De sfeer is dan anders, de gesprekken gaan niet over het werk en je hebt wat meer ruimte om een lolletje te trappen. Dat lukt op het werk niet altijd, omdat je je gedachte er dan bij moet houden."

 

Vrolijk en gezellig
Annemieke vindt het belangrijk dat er vrolijkheid in het bedrijf is. "Als jij iemand vraagt iets te doen en je loopt naar elkaar te chagrijnen, dan krijg je veel sneller een 'nee'. Vrolijkheid is belangrijk voor een goede werksfeer. Dan gaat iedereen graag naar het werk en help je elkaar de dag door. Als je weet wat je aan elkaar hebt, doe je meer voor elkaar en kun je tijdens de drukke winterwissels meer werk aan. Als iedereen met plezier werkt, zijn we ook in een drukke tijd een team."