check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

"Met de VACO vouchers kan iedereen binnen het bedrijf zich ontwikkelen."

01 april 2024

In de VACO kalender 2024 spelen medewerkers uit de banden- en wielenbranche de hoofdrol. Deze maand delen wij met u het achtergrondverhaal van de medewerker van april 2024.

Zijn lievelingseten is witlof-peer-geitenkaas uit de oven. Hij houdt van klussen, houtbewerken, sporten, van zijn vrouw en drie kinderen en zijn motto is: je bent nooit te oud om te leren. Maak kennis met Hans Hazeleger. "Ik pak alles in de werkplaats aan, zit achter de balie, doe de in- en verkoop, stuur de jongens aan, help bij het uitladen en de- en monteer personenauto- en bestelwagenbanden. Mijn broer Gert-Jan doet vooral de landbouw- en truckbanden." Eh... maar op de kalenderfoto sta jij bij een vrachtwagenband. "Ja, dat klopt, haha, dat moest van de fotograaf! Als het zo uitkomt pak ik ook wel eens een vrachtwagenband."

 

Blije gezichten
Het is de variatie die het zo leuk maakt. "En tussen de mensen zijn. We zitten al meer dan dertig jaar in Harderwijk en zijn hier een begrip. Trouwe klanten nemen hun kinderen mee en zo breidt het kringetje zich uit. Je zou de recensies eens moeten doorlopen op onze website. Als je aan het eind van de dag blije gezichten ziet, dan heb je het goed gedaan."

 

IJzer smeden als het heet is
Hans heeft een opleiding tot smid gedaan. Hans: "Nou, opleiding is een groot woord. Ik koos met de vouchers van VACO voor een driedaagse smederijcursus. Ik heb natuurlijk al heel wat spoorstangen losgeklopt, dus ik had de slagtechniek snel onder de knie. Jongens uit de sportschool bakten er niets van. Het metaal moet precies de juiste temperatuur hebben om het te vervormen. Als het ook maar iets afkoelt, dan moet je veel harder slaan om dezelfde prestaties te krijgen. Daar heb ik van geleerd. Als een klant andere wielen zoekt en ik heb het druk, dan kan ik zeggen: 'ik bel u morgen', maar ik heb nu in de praktijk ervaren dat je het ijzer moet smeden als het heet is. Met de VACO vouchers kan iedereen binnen het bedrijf zich ontwikkelen."