check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Persbericht VACO en Vereniging Band & Milieu: Kunstgras met SBR-granulaat is veilig

21 oktober 2016 | Branchenieuws

Vanwege de onrust die afgelopen weken is ontstaan over de kunstgrasvelden met rubber infill (SBR), verstuurden Vereniging Band & Milieu en VACO vandaag het Persbericht: Kunstgras met SBR-granulaat is veilig. Hiermee hameren de verenigingen erop bij de feiten te blijven: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat sporten op kunstgrasvelden met rubber infill (SBR) een gevaar vormt voor de gezondheid.

SBR-granulaat of niet?
Er is grote behoefte aan informatie en clubs willen weten welk type rubber er precies op hun velden is ingestrooid. In principe is dit te herleiden uit de documentatie die de gemeenten en clubs van hun leveranciers hebben ontvangen. Mochten zij echter niet zeker weten of zij het veilige SBR-granulaat op hun velden hebben liggen, dan kunnen ze zich vanaf volgende week via de website www.SBRcheck.nu melden. Deze website stelt gemeenten en sportbesturen in staat om te checken of hun velden met SBR-granulaat zijn ingestrooid. Een onafhankelijk onderzoeksbureau zal dan de herkomst van het materiaal onderzoeken.

Meer informatie:
het volledige persbericht
literatuur Recybem
overige literatuur Recybem