check lock tag facebook briefcase angle-double-left angle-double-right angle-left angle-right bank linkedin twitter star

Landbouwbanden

Landbouwbanden

Veehouders, akkerbouwers en tuinders voeren veel verschillende werkzaamheden uit op het land. En ze gebruiken hiervoor vele soorten tractoren en landbouwmachines die - op hun beurt - rekening moeten houden met de ondergrond waarop ze rijden.

Bandenkeus is complex
Als contact tussen bewerking en bodem speelt de landbouwband een cruciale rol in het inkomen van de boer. De keus voor de juiste landbouwband is echter niet eenvoudig. Een brede landbouwband bijvoorbeeld is gunstiger voor de bodem, maar bij het rijden door een gewas in rijencultuur is de gewasafstand bepalend voor de bandbreedte. Hogere nokken op het profiel hebben veel grip op de ondergrond, maar slijten sneller op een harde ondergrond en geven meer bodembeschadiging. Voor al deze toepassingen zijn veel soorten landbouwbanden.

Hoge eisen
Door de vele toepassingen moeten landbouwbanden aan hoge eisen voldoen. Ze moeten goede prestaties bieden tijdens sturen en remmen, slijtvast zijn, gelijkmatig slijten bij een zo laag mogelijke kostprijs per draaiuur, een groot contactoppervlak èn een lage rolweerstand hebben. Verder moet hij met gemak over de verharde weg kunnen rijden èn weinig geluid maken. En laten we de bestuurder niet vergeten. Hij wil ook comfortabel en veilig werken. Dus de banden moeten goed kunnen veren en schokken opvangen. Kortom, van een landbouwband wordt veel gevraagd.

Advies nodig?
Als we kijken naar alle bovengenoemde eisen kunnen we met recht stellen dat de ideale band niet bestaat. De keus voor de juiste band is dus altijd een compromis. De leden van de sector Landbouwbanden binnen VACO zijn gespecialiseerd in landbouwbanden. Zij houden zich ieder dag bezig met de productie, import, groothandel en vernieuwing van landbouwbanden en -wielen. Heeft u advies nodig, neem dan gerust contact op met uw VACO-bandenspecialist.